Bonne Chance Főzőiskola logó

A logónk

Volt valaki, aki megjegyezte, hogy miért egy csokor gaz lett a főzőiskola logója? Hm. Gaznak semmiképpen nem gaz, de akkor elmondom, a  tisztességes neve az, hogy bouquet garni, azaz fűszercsokor.
Amikor életemben először találkoztam vele, már akkor beleszerettem, mert van valami különleges abban, hogy egy csokrot teszünk az ételbe. Ez nekem olyan, mintha ajándékot adnánk annak amit főzünk, vagy extra odafigyelést, szeretetet. A főzés lényegét. A bouquet garni tartalma olyan fűszerek összessége, amit az adott étel kíván. A friss zöldfűszer szálakat vagy összekötve, vagy egy pórélevélbe csavarva tesszük az ételbe, így a végén egyben kivehetjük. A mi logónk csokrában van babérlevél, rozmaring, kakukkfű és petrezselyemzöld. A rajz része még egy méhecske, amely egyben figyelemfelhívás is, annak a világnak, amely nem törődik az élőlényeivel, virágaival és közben fel sem méri a következményeket.
Végül van egy merőkanál a jelképünkben, aranyló levessel. Amire a legtöbb ember emlékszik gyerekkorából, az az édesanyja, nagymamája húslevese. Kevés étel van, amit nagyobb odafigyeléssel és szeretettel lehet főzni, mint a családi húslevest, és ez egy olyan étel, amely mindig kíséri az élet nagy pillanatait. Húslevest kap a beteg, a gyermekágyas anyuka, de húsleves kíséri a családi ünnepeket, a karácsonyt, húsvétot, esküvőt, keresztelőt is.
Ezek a számunkra fontos dolgok születtek meg ebben a jelképben Pásztóhy Panka grafikusművész által. Reméljük, így már nem gondolja senki, hogy csak egy csokor gaz lett a jelképünk:) Szívünk lelkünk benne van.

Print Friendly, PDF & Email