Címke archívum | cook

Öregtészta

Öregtészta

Aki először kezd kenyérsütéssel biztosan találkozik ezzel a kifejezéssel és kezdőként joggal teszi fel a kérdést, mi van? Öreg tészta? Igen nem tévedés. Egy tészta, amely érik, dolgozik és azért felelős, hogy jobb kelt árut süthessünk. Személy szerint minden kelt tésztába szívesen teszem,  2/3 arányú liszthez 1/3 öregtésztát, de ahogy mondják ahány ház annyi szokás. […]

Tovább
Bonne Chance Főzőiskola

Rozé kacsamell lecsós búzával

50 dkg búza 1 fej vöröshagyma 1,5 l húsleves, vagy zöldség alaplé pár evőkanál olaj Az elkészítése hasonló a rizottóéhoz, a vöröshagymát felkockázzuk, olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a búzát. Hagyjuk átforrósodni  és forró levessel, vagy zöldség alaplével lassan felöntögetve megpároljuk. Lecsókrém: 30 dkg hagyma 30 dkg kápiapaprika 60 dkg hámozott paradicsom só bors A hozzávalókból […]

Tovább