Archívum | Blog RSS csatorna ehhez a részhez

Bonne Chance Főzőiskola logó

A logónk

Volt valaki, aki megjegyezte, hogy miért egy csokor gaz lett a főzőiskola logója? Hm. Gaznak semmiképpen nem gaz, de akkor elmondom, a  tisztességes neve az, hogy bouquet garni, azaz fűszercsokor. Amikor életemben először találkoztam vele, már akkor beleszerettem, mert van valami különleges abban, hogy egy csokrot teszünk az ételbe. Ez nekem olyan, mintha ajándékot adnánk annak […]

Tovább
Érlelt kovász

Érlelt kovász

Amikor arról beszélünk, hogy a főzés szenvedély, egyik legjobb példánk a kovász. Napokig szeretgetjük, gondoskodunk róla és észre sem vesszük, de a mindennapok része lesz. A kovász készítésre annyi recept van, hogy a Révai lexikont tele lehetne vele írni, de én csak arról írok, ami nekünk a szent recept:) Bármennyire hihetetlen a levegő is tartalmaz […]

Tovább
Akkor blogoljunk

Akkor blogoljunk

Ma számon lettem kérve, hogy a főzőiskola oldala készen van én meg nem blogolok. Nincs hát mit tenni, írni kell. Vágjunk bele. Rólam csak annyit, amennyit muszáj. Egy kis faluban élünk, de engem a munka Budapesthez köt, egy szabály van, vacsorát főzni haza kell érnem:) A Bonne Chance étterem és a főzőiskola a családunké. Magunkban […]

Tovább
Cocotte

Cocotte

  Vannak dolgok, amire meg kell érni. A cocotte ilyen. Nem, nem egy francia tyúkra gondolok, mert azzal mit is kezdenék, hanem az edényre. AZ edényre. Öntöttvas, élettartam garanciával, bár ez nekem egy örök fenntartás, a mai világ nem az élethossziglan kitartó dolgokról szól. Sok éve vágytam rá, de az ember lánya mindig tépelődik Tízezrek […]

Tovább
Öregtészta

Öregtészta

Aki először kezd kenyérsütéssel biztosan találkozik ezzel a kifejezéssel és kezdőként joggal teszi fel a kérdést, mi van? Öreg tészta? Igen nem tévedés. Egy tészta, amely érik, dolgozik és azért felelős, hogy jobb kelt árut süthessünk. Személy szerint minden kelt tésztába szívesen teszem,  2/3 arányú liszthez 1/3 öregtésztát, de ahogy mondják ahány ház annyi szokás. […]

Tovább