
Kakaós csiga
-
- Előkészületi idő
- perc
-
- Elkészítési idő
- perc
-
- Adag
- 20 db
- Nehézségi szint Kezdő
- Recept
- Hogyan készül
- Áttekintés Text size
Hozzávalók
- 1 kg BL 55 liszt
- 6 dl tej
- 7,5 dkg élesztő
- 14 dkg cukor
- 14 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 1 csipet só
- 3 dkg kakaópor
- 10 dkg kristálycukor
Tápanyag információ
-
free
Elkészítés
- Az élesztőt elkeverjük a cukorral, a tejjel és a tojássárgájával, majd belekeverjük a lisztbe.
- Amikor összeáll beledolgozzuk a puha vajat.
- 1 órát kelesztjük, vagy amíg legalább kétszeresére kel.
- Fél centiméter vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra.
- A kinyújtott tésztát lekenjük vízzel, meghintjük a cukros kakaóval, feltekerjük.
- Másfél centiméteres csigákra vágjuk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk
- Sütés előtt még 30 percig pihentetjük. 200 fokon sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.